<
   
   
       
    Truba Trombon Horna Tuba Solo pevanje    

Žiri
Raspored
 
 
:: Srpski :: English ::

 

 

ŽIRI

Žiri za  flautu, obou i fagot

Ljubisa Jovanovic
Miomir Simonovic
Radmila Rakin Martinovic
Dragan Lazic
Ivan Jotic
Aleksandar Burkert

Miomir Simonović


Miomir Simonović je diplomirao i magistrirao na FMU u Beogradu u klasi profesora Tahira Kulenovica. U toku školovanja osvojio je brojne nagrade na republickim i medunarodnim takmicenjima, a dobitnik je i III nagrade na 23. Jugoslovenskom takmicenju muzickih umetnika u Zagrebu 1989. godine.
Vise puta usavrsavao se u letnjim skolama flaute kod prof. Allaina Mariona i Raymonda Guiota, a u periodu od 1987-1989. godine kao stipendista Fondacije za naucni i umetnicki podmladak Srbije pohada Konzervatorijum "Hector Berlioz" u Parizu u klasi profesora Raymonda Guiota. Do sada je odrzao preko 50 resitala u Beogadu i mnogim gradovima Srbije, ali i u Makedoniji, Francuskoj i Spaniji. Nastupao je kao solista sa Niskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, orkestrom Vojske Srbije i kamernim orkestrom "Amorosso".
Pedagoskim radom bavi se od 1987. god., najpre u Muzickoj skoli "Jovan Bandur" u Pancevu, a potom u skolama "Josip Slavenski" u Beogradu i "Zivorad Grbic" u Valjevu. Za vreme postdiplomskih studija bio je demonstrator u klasi prof. Tahira Kulenovica. Na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu je zaposlen od 1997. godine kao asistent, a sada u zvanju redovnog profesora za uzu umetnicku oblast Flauta. U njegovoj klasi do sada je diplomiralo 35 studenata, od kojih su neki nastavili skolovanje u inostranstvu, a ostali se bave pedagoskim radom sirom Srbije ili su clanovi orkestra (Orkestar beogradske opere, Simfonijski orkestar RTS-a, Orkestar kamerne opera"Madlenianum"). Studenti iz klase Miomira Simonovica do sada su na domacim i medunarodnim takmicenjima osvojili preko 60 nagrada.
Miomir Simonovic je stalni clan Hora flauta "Beogradska siringa", sa kojim je odrzao vise koncertnih nastupa. Izdat je CD sa muzikom Bacha, Haydna i Mozarta, zatim CD hora "Colegium Musicum", na kojem je kao gost nastupio u jednoj od kompozicija, i CD u okviru projekta "Ante Grgin portret" izdat od strane svajcarske produkcije: MAKOPHON/EDITION.

 

Radmila Rakin Martinović

Radmila Rakin-Martinović je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1984.godine, a stekla je zvanje magistra umetnosti na istoj instituciji 1987.godine, u klasi Profesora Marijana Egica. Usavrsavala se kod Bruna Cavalla.Kao jedan od najboljih studenata,ucestvovala je na brojnim takmicenjima i osvajala brojne nagrade,ukupno 16 prvih nagrada.Nastupala je kao solista i kamerni muzicar(Duo i Trio flauta Density).Ucestvovala je na mnogim prestiznim muzickim manifestacijama u bivsoj Jugoslaviji i svirala kao solista sa velikim brojem orkestara.Snimala je za brojne radio i TV stanice i snimila CD u produkciji "EOS" iz Graca(Austrija).
1981.godine, jos kao student druge godine Akademije umetnosti zapocinje svoj pedagoski rad,kao profesor flaute u Muzickoj skoli "isidor Bajic" u Novom Sadu.Clan je svih domacih zirija za flautu kao i zirija na medunarodnim takmicenjima"Petar Konjovic" u Beogradu i "Anton Eberst" u Novom Sadu. Radi kao Profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetuma Metodika nastave flaute i Metodika nastave duvackih instrumenata od 1999 do danas.Od 2001-2005.predavala je na Muzickoj Akademiji na Cetinju(Crna Gora).Ima zvanje vanrednog profesora za navedene predmete.
Radmila je koautor nastavnog programa za flautu u osnovnim i srednjim muzickim skolama u Srbiji,a bila je podpredsednik Zajednice muzickih i baletskih skola Srbije od 2000.-2011.godine.
Mr.Radmila Rakin-Martinovic je direktor Muzicke skole"Isidor Bajic" u Novom Sadu od 1996.godine.Od tada do danas je muzicka skola "Isidor Bajic",cak sedam puta u nizu proglasavana za najbolju muzicku skolu u Srbiji,a obelezena su i tri velika jubileja 130 godina od rodenja Isidora Bajica,90 i 100 godina od osnivanja skole.Bila je producent na dva CD izdanja u koprodukciji sa Radiom Novi Sad. Muzicka skola "Isidor Bajic" je dobila "Vukovu nagradu" 1999.godine.2004.godine Muzickoj skoli je dodeljena nagrada New Millennium Award - International Award for the Best Trade Name (Madrid, Spanija).
Kulturno prosvetna zajednica Vojvodine joj je dodelila nagradu "Iskra kulture" 1999.godine. Dobitnik je nagrade Global Quality Management za najboljeg menadzera u oblasi kulture u 2004.godini (Madrid, Spanija). Takode je dobitnik godisnje nagrade Zajednice muzickih i baletskih skola Srbije u 2004.godini,a Grad Novi Sad joj je dodelio "Novembarsku povelju Grada Novog Sada" 2005.godine,za izuzetne rezultate na polju obrazovanja i kulture.Januara 2006. godine, Mr Radmila Rakin-Martinovic je nagradena "Svetosavskom nagradom",Ministarstva prosvete Rpublike Srbije.
Osnivac je i direktor "Memorijala Isidor Bajic" i "Takmicenja Anton Eberst za klarinet i flautu".



Ljubiša Jovanović


je diplomirao i magistrirao u Beogradu u klasi prof. Miodraga Azanjca. Usavrsavao se u klasi prof. Christian Larde u Parizu i Aurele Nicolet u Bazelu. Nosilac je "Diplome Superieur de concertiste" na L' ecole normal superieur de musique de Paris 1983. Odrzao je vise od 1500 koncerata u 37 zemalja sirom sveta, kao i vise od 200 masterklasova.
Ljubisa Jovanovic je dobitnik najprestiznijih nagrada i drustvenih priznanja: Aprilske Nagrade Grada Beograda (2008. i 2013.god.), Svetosavske nagrade za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji (2009.), Zlatne medalje povodom 75 godina od nastanka Beogradske filharmonije (1998.), Srebrne medalje Univerziteta umetnosti za dostignuca u unapredenju nastave (2000.) Prve nagrade za interpretaciju na "Internacionalnoj tribini kompozitora" (1992. i 1998.), »Zlatni Beocug« za umetnicka dostignuca, (1992.), Godisnje nagrade Udruzenja muzickih umetnika Srbije (1992.), kao i nagrade Beogradskog fonda za kulturu za najbolje koncerte u Beogradu 1987.,1989., 1991. i 1992. god.
Najveci flautisti danasnjice, Aurele Nicolet, Irena Grafenauer, Emmanuel Pahud, Michel Debost, Christian Larde, Silvia Careddu, Guoliang Han, saradivali su i nastupali sa Ljubisom Jovanovicem. Njegovi snimci nalaze se na vise od 50 CD izdanja. Tokom vise od 35 godina umetnicke aktivnosti premijerno je izveo oko 80 koncertantnih,solistickih i kamernih kompozicija srpskih autora.
Ljubisa Jovanovic je 25 godina radio kao solo flautista Beogradske opere i baleta (1978-'88), Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije (1988-'89.) i Beogradske filharmonije (1989-2004.). Redovni je profesor na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu (od 1993.) i Muzickoj akademiji na Cetinju (od 1996-2014.). Od 2002-2009. godine je bio prodekan za umetnicko-naucni rad na FMU.
Osnivac je i predsednik Orkestra Camerata Serbica-2004. kao i Festivala klasicne muzike BUNT (Beogradska Umetnicka Nova Teritorija).
Od 2010. godine je umetnicki rukovodilac i dirigent ansambala "Lola klasik". Od 2015. godine je umetnicki direktor uglednog medunarodnog takmicenja "Anton Eberst" u Novom Sadu.


Dragan Lazić


Završio je srednju muzičku školu "Josip Slavenski", diplomirao i magistrirao na FMU u Beogradu u klasi Ljubise Petrusevskog. Od samog pocetka skolovanja istice se na republickim i saveznim takmicenjima osvajajuci prve i specijalne nagrade u kategorijama solo instrumenta i kamerne muzike. Kao najbolji mladi oboista predstavljao je svoju zemlju 1977. godine u medunarodnom orkestru u Samadenu u Svajcarskoj. Postigavsi veliki uspeh, pozvan je od strane organizatora da i naredne godine ucestvuje u radu orkestra kao solo oboista. U toku studija dobio je mnoga priznanja i nagrade medu kojima su: Laureat medunarodnog takmicenja Muzicke omladine u Beogradu, I nagrada na takmicenju umetnika Jugoslavije u Zagrebu, Oktobarska nagrada grada Beograda za studente, nagrada fonda Bruno Brun za najboljeg studenta generacije. Zapazene solo nastupe ostvario je kako u zemlji tako i u inostranstvu (Madarska,Italija,Engleska,Svajcarska). Nastupao sa svim domacim orkestrima (Beogradska filharmonija,Simfonijski orkestar RTS, Umetnicki ansambl "Stanislav Binicki"). Kao nagradeni takmicar nastupio sa Zagrebackom filharmonijom. Bio je dugogodisnji solista Beogradske filharmonije i saradivao sa kamernim orkestrima (BGO Dusan Skovran,Gudaci sv.Dorda, Pro musica). 2001. godine nastupio je sa Najdzelom Kenedijem (Bahov koncert za violinu i obou). 2007/2008 godine kao ucesnik "Nacionalne koncertne sezone" odrzao je veliki broj resitala u zemlji. Trenutno deluje kao solo oboista orkestra Camerata Serbica i redovni je profesor na FMU u Beogradu.



Aleksndar Burkert
Roden je 1963. godine u Leskovcu gde zavrsava nizu i srednju muzicku skolu "Stanislav Binicki", u klasi Radeta Ivancevica. Muzicku akademiju u Beogradu upisuje kod prof. Tahira Kulenovica u cijoj klasi i diplomira.
Kao orkestarski muzicar na mestu prvog flautiste Duvackog orkestra RV-a u Zemunu, pod dirgentskom palicom maestra Vladimira Mustajbasica, radi u peridu od 1989 - 1994. godine i nastupa sirom tadasnje Jugoslavije. Sa orkestrom izdaju 2 CD-a i ostavljaju trajne snimke za Radio Beograd. Nastupa sa Novosadskim , Beogradskim duvackim i Novosadskim Big bendom u cijim sastavima se predstavlja kao multiinstrumentalista svirajuci alt , bariton saksofon i frulu. 2004 se predstavlja i kao izvodac na fruli na nastupu "Koncert posvecen Fruskogorskim manastirima", sa umetnikom Vladimirom Labatom u Kolarcevoj zaduzbini.
Pedagoskim radom pocinje da se bavi 1987. godine u Beogradu. Radi u muzickim skolama "Petar Konjovic" - Beograd, "Davorin Jenko" - Beograd, Politehnicka akademija - Novi Beograd, Vladimir Dordevic-Beograd "Petar Stojanovic - Ub, gde biva nagraden opstinskom nagradom grada Uba za rezultate postignute u oblasti pedagogije.U dosadasnjoj pedagoskoj karijeri njegovi ucenici dobitnici su mnogobrojnih republickih i drugih nagrada u zemlji i inostranstvu. Ucestvuje u radu republickog i drugih zirija flautskih takmicenja. 2012 , 2013,2014,2015 dobitnik je nagrade Femus Subotica The best pedagogue of flute.Za izuzetne pedagoske rezultate 2014 nagraden je od strane Udruzenja muzickih i baletskih pedagoga Srbije .2016 Susreti flautista ,,Tahir Kulenovic"priznanje - Najboljeg pedagoga susreta.2016 nagrada Zajednice muzickih i baletskih skola za visegodisnje delovanje u obrazovanju mladih talenata.
Sa svojim ucenicima i ansmblom Flautisimo organizuje koncerte u zemlji i inostranstvu.Koncerti ansambla odrzani su u gradovima: Kotor ,Tivat - Crna Gora, Heviz Madarska, Uzice, Beograd i 2017. zapazen nastup ansambla i solista u Velenju - Slovenija.
Organizator je letnjih i zimskih skola flaute.2015,2016,2017 na letnjem seminaru ,,Letnja muzicka radionica duvaca" u Tivtu- Crna Gora , jedan od predavaca.
2016-2017 preko devedeset nagrada njegovi ucenici donose skoli iz zemlje i inostranstva , kao najbolji u svojim kategorijama.Italija ,Rumunija, Holandija ,Makedonija ,Bosna i Hercegovina.
Skolske 2017/18 navrsava se 10 godina kontinuranog rada,, Muzickih kampova" koje organizuje u letnjem i zimskom periodu sa svojim ucenicima i gostima iz zemlje i inostranstva.


Ivan Jotić
Roden u Beogradu, zavrsio SMS Kornelije Stankovic u klasi prof. Petra Ristica i Fakultet muzickih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mirka Isaeskog.
Pohadao majstorski kurs kod prof Milana Turkovica.
Godine 1993. postaje clan SO RTS a ciji je i prvi fagotista ,saradivao sa svim orkestrima u regionu: Begradska opera, Madlenijanum, SNP, BGF, Vojvodanski simfonicari, Sarajevska filharmonija, Kamerata Serbika, Orkestar Fame za filmsku muziku iz Skoplja, Zebeljan orkestra, Orkestra bez granica...
Godine 2016. Ivan Jotic pocinje i pedagosku delatnost kao docent fagota na FILUMU.
Kao solista belezi niz zapazenih nastupa i trajnih snimaka delima V.Mocarta, K.M.Vebera, F.Davida, Vivaldija.
Posebno se istice u izvodenju i snimanju dela srpskih kompozitora Lj.Maric, D.Radic, V.Vuckovic, M.Zivkovic, I.Zebeljan, D.Despica, S.Bozica, I.Jeftica, D.Adzica,...
Kao kamerni muzicar sa Orkestrom bez granica i Zebeljan orkestrom nastupao je i snimao sa velikim uspehom u dvoranama sirom sveta.
Nastupao je na raznim festivalima kao sto su BEMUS, NOMUS, Medunarodna tribina kompozitora, A Tempo, Kotor art, Dubrovacke letnje igre, Siena festival, aix on Provance, festival u Napulju, Makao festival, Brisel festival, Lisabon muzicki festival, Katalunja muzik festival.

  :: Kontakt ::